Ford Mustang Mach1 rijtest: V8 met handbak

De Ford Mustang Mach1 laat zich het beste vergelijken met de Siberische tijger. Een krachtig, puur en schitterend wezen, maar helaas wel met uitsterven bedreigd.

De toekomst van Ford

Vanaf 2030 biedt Ford in Europa enkel nog volledig elektrische personenauto’s aan. En vanaf 2026 krijgt elke Ford een volledig elektrische of plug-in hybride-aandrijflijn. De dagen van deze Ford Mustang Mach1 met V8 en handbak zijn dus geteld. Sowieso is die combinatie van een Amerikaanse sportcoupé met atmosferische V8 en handgeschakelde zesbak nu al zeldzaam. Ford is de enige die zo’n combinatie op Europese bodem aanbiedt. Kortom: aan deze rijtest kleeft een bijzonder droevig randje. Want het is naast een toffe kennismaking ook direct een treurig afscheid.

Extra genieten

Voor de Siberische tijger is er nog hoop. Die kan met strenge beschermingsmaatregelen nog een toekomst krijgen. Voor deze Mustang Mach1 is dat een ander verhaal. Voor dit raspaard zijn de dagen echt geteld. Reden genoeg dus om extra te genieten van deze special van Ford. We vergeten even de torenhoge brandstofprijzen. Op naar verlaten, uitgestrekte asfaltslierten waar we deze V8 maximaal kunnen uitwringen. Ford Mustang Mach1: bring it on!

Over de Ford Mustang Mach1

Ford gebruikt de aanduiding Mach1 niet voor het eerst. Matthias Tonn, Chief Programme Engineer Mustang Mach1 voor Europa: “De oorspronkelijke Mach1 heeft van alle in serie geproduceerde Mustangs de beste prestaties geleverd en zichzelf bewezen door zijn succes in de autosport.”

De Mustang Mach1, geïntroduceerd in 1969, heeft 295 snelheids- en duurrecords gevestigd op de zoutvlakte van Bonneville. Raceteams werden twee jaar achter elkaar met de Mach1 kampioen bij de SCCA Manufacturer’s Rally, in 1969 en 1970. In 1971, 1974 en 2003 werden nieuwe of vernieuwde versies geïntroduceerd. Sinds 1969 zijn er meer dan 300.000 exemplaren van de Mustang Mach1 geproduceerd.

De Mustang Mach1 was in feite de meest capabele Mustang. Krachtiger, sportiever en dynamischer. Precies die eigenschappen zijn ook van toepassing op deze nieuwe Ford Mustang Mach1.

#Mustang #Mach1

Vergeet niet te abonneren!https://www.youtube.com/user/autoblogger?sub_confirmation=1

Volg ons op sociale media:
https://www.instagram.com/autoblognl/
https://www.facebook.com/autoblog.nl/

En welkom op het Autoblog YouTube kanaal!

We brengen je rijtesten met de tofste auto’s, geven aankoopadviezen voor je volgende occasion, tonen ins- en outs op autogebied en we rijden ook graag in jouw auto in onze mijn-auto rubriek. Op Autoblog.nl kun je tevens terecht voor het laatste autonieuws. Abonneer op ons kanaal en mis geen enkele video!

https://www.autoblog.nl
Tips, aanvullingen, een samenwerking of suggesties? mail ons op tips@autoblog.nl

Bekijk ook onze playlists:
Meest populair: http://bit.ly/1csqLmg
Audi: http://bit.ly/1bVZw6G
BMW M-power: http://bit.ly/1cUsK5I
Mercedes: http://bit.ly/1bW17tb
Porsche: http://bit.ly/16Mj7SM

Source

Leave a Comment

Your email address will not be published.