Lamborghini Huracán STO rijtest: de ultieme Lambo!

De STO is de extreemste Lamborghini Huracán tot op heden en misschien ook wel de leukste. De leukste als je weet wat je doet. De nieuwe Lamborghini Huracán STO is geen kattenpis. Het is namelijk een achterwielaangedreven supercar. En dat kan schone onderbroek taferelen opleveren in koude, gladde en natte omstandigheden. Weten dus wat je doet met de Lamborghini Huracán STO, die we voor een rijtest hebben gereden.

STO staat voor Super Trofeo Omologato. Waar de Performante oneerbiedig gezegd een krachtigere, maar ‘brave’ variant was op de gewone Huracán, is de STO veel meer raceauto voor op de straat. Het lijnenspel komt grotendeels overeen met de GT3 EVO raceauto. Daarnaast heeft deze supercar een aantal unieke kenmerken. Een andere diffuser, achterspoiler, een dakluchthapper met haaienvin en ga zo maar door. In de Lamborghini Huracán STO rijtest video komen dit en meer aan bod.

Je hebt 640 listige pk’s om mee te spelen. En 565 Nm koppel. In vergelijking met de Performante is er 43 kg van het gewicht gesnoept. Daarmee ligt het totaalgewicht op 1.339 kg. Ondanks enkel achterwielaandrijving kun je onder ideale omstandigheden in drie seconden de 100 km/u aantikken. De topsnelheid ligt op 310 km/u. Je hebt drie nieuwe rijmodi met de STO. Standaard rij je met STO. Dat moet een comfortabele stand voorstellen, maar deze Lamborghini is alles behalve comfortabel. Zie het als de meest normale stand. Daarboven Trofeo voor op het circuit. En dan is er nog Pioggia. Speciaal gericht op natte en koude omstandigheden. Ideaal voor nu dus.

#Lamborghini #Huracan #STO

00:00 Intro
1:10 Rijden
09:41 Lamborghini Huracán STO Exterieur
15:40 Lamborghini Huracán STO sound en beter dan Performante?
17:40 Lamborghini Huracán STO prijs
19:20 Outro

Vergeet niet te abonneren!https://www.youtube.com/user/autoblogger?sub_confirmation=1

Volg ons op sociale media:
https://www.instagram.com/autoblognl/
https://www.facebook.com/autoblog.nl/

En welkom op het Autoblog YouTube kanaal!

We brengen je rijtesten met de tofste auto’s, geven aankoopadviezen voor je volgende occasion, tonen ins- en outs op autogebied en we rijden ook graag in jouw auto in onze mijn-auto rubriek. Op Autoblog.nl kun je tevens terecht voor het laatste autonieuws. Abonneer op ons kanaal en mis geen enkele video!

https://www.autoblog.nl
Tips, aanvullingen, een samenwerking of suggesties? mail ons op tips@autoblog.nl

Bekijk ook onze playlists:
Meest populair: http://bit.ly/1csqLmg
Audi: http://bit.ly/1bVZw6G
BMW M-power: http://bit.ly/1cUsK5I
Mercedes: http://bit.ly/1bW17tb
Porsche: http://bit.ly/16Mj7SM

Source

Leave a Comment

Your email address will not be published.